Grafische technieken

Grafische technieken

Woensdagmiddag

Iedereen die lid is van Tintoretto kan in principe deelnemen aan deze groep. Het maximaal aantal deelnemers is 10 in verband met de benodigde ruimte en de aanwezige hulpmiddelen.

De groep werkt zelfstandig zonder begeleiding van een docent. Dus enige kennis en vaardigheid van Grafische technieken is wel gewenst.

Er wordt gewerkt in hoogdruk zoals hout- en linosnede, diepdruk, etstechniek of droge naald. Grafische technieken vragen om geduld en ambachtelijkheid. Uitzondering hierop is de ‘droge naald’. Dit is direct en heeft minder voorbereiding nodig.

Het is altijd spannend wat het uiteindelijke resultaat ‘doet’ nadat het op het zinkplaatje is getekend/gekrast en vervolgens onder de pers is doorgegaan en in spiegelbeeld op papier wordt weergegeven. Na de eerste afdrukken volgen dan meestal aanpassingen – de tweede staat – door bijvoorbeeld toevoegingen met gebruik van aquatint.

Monoprints/monotypes e.d. kunnen in vlakdruk worden gemaakt. Voor de diverse technieken is materiaal aanwezig. De leden van de groep werken individueel, soms is er een gezamenlijk project. En soms, bij mooi weer aan het eind van het seizoen, gaat de groep naar buiten met een al dan niet geprepareerd zinkplaatje en iets om mee te krassen.

Maak kennis!

Maak kennis met onze club en neem contact op voor een gratis proefles om de sfeer te proeven en te ervaren hoe er gewerkt wordt.

Bel 072-5331661 of stuur een mailtje naar Co Smakman